Szavazások

Melyik a kedvenc hala Önnek?
 
Hírek
Közgyűlési meghívó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. január 25. vasárnap, 19:56

Tisztelt Tagunk!

Az Elektromosok Sporthorgász Egyesület soron következő közgyűlését 2015. január 28–án /szerda/ 17.30 –kor tartja az Egyesület irodájában (9700 Szombathely, Király u. 13. belső udvar), melyre szeretettel meghívjuk minden Tagunkat és kérjük szíves megjelenését.

Várhatóan nagy taglétszámú egyesületként a Közgyűlést annak határozatképtelensége miatt el kell halasztani új időpontra az eredeti napirendbe felvett kérdésekben, de ekkor már a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképessé válik az ülés.

A másodszorra összehívott közgyűlés kitűzött időpontja 2015. február 14. /szombat/ 14.00 óra, melynek helyszíne a Derkovits Gyula Általános Iskola ( 9700 Szombathely, Bem József u. 7.).

Tárgysorozat

1./ A Vezetőség előző közgyűlés óta végzett munkájáról történő beszámolók megvitatása és elfogadása

1/a: Szervezeti és működési tevékenységek

Előadó: Porteleki Gábor

1/b: Gazdasági és pénzügyi beszámoló

Előadó: Kovács Attila

2./ Felügyelő bizottság beszámolójának megvitatása, elfogadása Előadó: Németh László – felügyelő bizottság. elnöke

3./ Fegyelmi bizottság beszámolójának megvitatása, elfogadása

Előadó: Knob Ernő– fegyelmi bizottság elnöke

4./ Különfélék

Szombathely, 2015-01-15

Horgászüdvözlettel:

Porteleki Gábor

elnök

 
Jegyváltási információk 2017. évre PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Tárgy: 2017. évi tájékoztató

Tisztelt Horgásztárs!

 

Hagyományainkhoz híven ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt, mint az Egyesületünk tagját az aktuális információkról. Örömmel tapasztaltuk, hogy az idei évben is több új taggal gyarapodtunk és az egyesület taglétszáma elérte a 424 főt.

 

A jövőben is az engedélyváltási és egyéb egyesületi ügyekben örömmel állunk rendelkezésükre a belvárosi irodánkban /9700 Szombathely Király u. 13. (belső udvar)/. Az egyesület könnyedén megközelíthető a Király utca felől és a Mártírok tere felöli autóbejáraton. A legforgalmasabb időszakban is - parkolási díj ellenében - gond nélkül lehet közvetlenül az iroda épülete mellett parkolni.  A jövő évi ügyfélfogadásunkat ismét úgy alakítottuk ki, hogy az autóval érkező horgásztársaink számára a díjmentes parkolási időszakban is nyitva tartsunk.

A problémamentes évkezdés érdekében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az állami horgászjegyek érvényességi idejéhez igazítva a 2016. évi  éves  területi engedélyek érvényességét is 2017. január 31-ig meghosszabbítja akezelésében lévő vízterületeken. A jövő évi horgászjegyek szintén 2018. január 31-ig lesznek érvényesek. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hagyományos  éves  területi jegy akciója 2017. január 31-ig tart, hogy mindenki kényelmesen meg tudja vásárolni az új területi jegyeket.

 

A 2017. évi horgászengedélyek kiváltásával kapcsolatos hasznos tudnivalók:

Az Önök gyorsabb kiszolgálása érdekében az idén ismét szeretnénk kérni, hogy engedélyüket érvényesítésre adják le az irodán, majd soron kívül egy előzetesen megbeszélt másik ügyfélfogadási napon vegyék át azt. /Az engedély leadáshoz mellékeljük az igényléshez szükséges nyomtatványt/. Amennyiben Önnek azonnal kell a horgászengedély, vagy távolabbról kellene beutazni az átvételhez, akkor természetesen érkezési sorrendben kiállítjuk azt.

ENGEDÉLYVÁLTÁS KÖZVETLEN HELYSZÍNE AZ EGYESÜLET IRODÁJA, AZ ALÁBBI ÚJ ÜGYFÉLFOGADÁSI REND SZERINT:

· Kedd:   16.45 - 19.45 óráig   (január 03. – június 13. között)

· Szerda: 16.45 - 20.00 óráig  (január 03. – szeptember 30. között)

· Szerda: 16.45 - 18.30 óráig  (október 04 –december 31. között)

· Szombat: 8.00 - 11.00 óráig  (január 03. – március 31. között)

 

Amennyiben a fenti ügyfélfogadási időpontok egyike sem megfelelő az Ön számára, abban az esetben a horgászengedélyét az alábbi átvevő helyeken leadhatja érvényesítésre és legkésőbb a leadástól számított 5. munkanapon belül, már át is veheti a megújított igazolványát:

- Mini-Zoo Horgászbolt 9700 Szombathely, Szily János u. 17.  Tel.: 06/94-345-264

H-P: 9.00-17.30 óráig Sz: 9-12 óráig

- Trabucco Fishing Center 9700 Szombathely, Dózsa György u. 11. Tel.: 06/94-345-939

(Kizárólag: Szabó Dániel egyesületi képviselő foglalkozik az üzletben a horgászjegyek ügyintézésével) K-P: 8.30-17.30 óráig Sz: 6-12 óráig

 

Az Önök bizalmának és a stabil gazdálkodásunknak köszönhetően az idei évben ismét nem kell a tagdíjainkon emelnünk. Tagdíjaink az alábbiak szerint alakulnak:

· Felnőtt tagdíj:                                                                          3000 Ft

· Kedvezményezett, női, ifjúsági, nyugdíjas, vezetőségi tagdíj:  2000 Ft

· 70 év feletti tagdíj:                                                                  1000 Ft

· Gyermek tagdíj                                                                         500 Ft

Az előző évekhez hasonlóan Egyesületünk az idei évben is megvalósította a legfontosabb célkitűzéseit. Tavasszal a fiatalok számára horgászsulit indítottunk, ősszel horgászversenyt szerveztünk, aktívan részt vettünk a megyei horgászversenyeken. A versenyzőinket és csapatainkat, valamint ifjúsági sporthorgászaink idei táborozását anyagi lehetőségeinkhez mérten támogattukKülönösen nagy öröm számunkra, hogy

  • a „Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2016” elnevezésű megyei versenysorozat győztese ismét egyesületünk sporthorgásza Varga Bálint lett, míg ugyanezen versenysorozatot hobbi kategóriában is egyesületünk versenyzője Tancsics Dezső nyerte meg. Versenyző kategóriában a harmadik helyezett lett szintén Török Zoltán tagtársunk.

 

  • a két fordulós Megyei Csapatbajnokság ismét egyesületünk  csapata (Varga Bálint, Kovács Péter, Mészáros Roland, Török Zoltán, Kádi Szabolcs)  állhatott a dobogó legfelső fokán.
  • a 2016.évi Megyei Egyéni Bajnoki címet Török Zoltán sporttársunk nyerte el.

 

Minden versenyzőnknek szívből gratulálunk a 2016. évben elért eredményeihez,

mellyel öregbítették az idei évben 70 esztendős egyesületünk hírnevét.

 

Ajánlja fel adójának 1%-át!

Egyesületünk a 2016.évben a személyi jövedelemadó 1%-ból kapott támogatást sport és ifjúság nevelési célokra fordította. Ezúton is köszönjük a felajánlóknak a támogatást. Kérjük Önt, hogy a 2017. évben is gondoljon Egyesületünkre és ajánlja fel adójának 1%-át részünkre.

Adószám: 19244710-1-18

Az Egyesületünk fogási napló leadási statisztikáját szeretnénk javítani, kérjük Önt, hogy a 2016. évi fogási naplóját legkésőbb 2017. február 28-ig jutassa el személyesen, vagy postai úton az Egyesületnek.  A TÖRVÉNYI SZIGORÍTÁSOK MIATT AZ ÁLLAMI FOGÁSI NAPLÓ LEADÁSÁNAK ELMULASZTÁSA ESETÉN KIZÁRÓLAG DUPLA ÉRTÉKŰ 4200 FT-OS ÁLLAMI JEGYET ADHATUNK KI. A fogási napló leadásáról igény esetén igazolást állítunk ki ügyfélfogadási időben.

 

A Magyar Országos Horgász Szövetség Választmánya 2017.01.01-től a szervezeti korszerűsítéshez kapcsolódóan  jóváhagyta a korábbi tagdíj-hozzájárulás (MOHOSZ Tagsági lap bélyeg)  fizetési kötelezettséget kiváltó egységes szövetségi hozzájárulás (ESZH) bevezetését. Az ESZH 2017. évi általános mértékét valamennyi horgász esetében 2.000 Ft összegben, kedvezményes mértékét 1.000 Ft összegben határozta meg a Választmány azzal, hogy a megállapított mértékektől a tagszövetségeknek sem negatív, sem pozitív irányba eltérni nem lehet.  Az 1000 Ft-tal olcsóbb MOHOSZ díj fizetésére jogosultak köre jelentősen bővül 2017. január 01-től. Az ESZH kedvezményes bélyeget (1000 Ft) a 70 éven felüliek, az egyesületi tagsággal rendelkező ifjúsági területi engedélyesek, a Hhvtv. 41. § szerinti, igazoltan fogyatékkal élők (mint díjmentes állami horgászjegyre jogosultakra), valamint a hölgyek vásárolhatják meg.

 

Tájékoztatásul jegyezzük meg, hogy a jegy kiállítás a jogszabályi előírások korábbi szigorodása miatt továbbra is több időt vesz igénybe, ezért kérjük minden horgász türelmét!

Ezúton is kívánunk Önnek és családjának Egészségben és Sikerekben, valamint Horgászélményekben Gazdag Új Esztendőt!

 

Szombathely, 2016. december 14.

Horgászüdvözlettel:

P.H.

Elektromosok Sporthorgász

Egyesület Elnöksége

MELLÉKLETEK:

- 2017. évi jegyárak táblázat itt letölthető >>>

Módosítás dátuma: 2016. december 23. péntek, 19:04
 
Ismét Horgász Karácsony adomány program indul PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. november 08. szombat, 20:27

A gyermekek horgászfelszereléseket, horgászengedélyt kaphatnak karácsonyra

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint közhasznú szervezet a saját tevékenységi területén is tenni kíván, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is kipróbálhassák a horgászatot, mint szabadidős tevékenységet és megtapasztalhassák a halfogás örömét. A családok az elmúlt években a gazdasági és pénzügyi válság hatásainak következtében spórolni kényszerültek. Érthető módon sajnos ilyenkor elsősorban a létszükségletet nem jelentő szabadidős, hobbi tevékenységek kerülnek a háttérbe, mint például a horgászat. Országosan megfigyelhető tendencia, hogy a gyermek horgászok száma évről-évre csökken, mely a gyermek lakosság számának csökkenésével és más külső tényezők megváltozására is visszavezethető. Karácsony közeledtével a Szövetség  2007. évben és a 2010. évben már eredményesen megtartott adományozási programját ismét elindítja "Horgász karácsony 2014” címmel. A program lényege, hogy  a Szövetség a vele kapcsolatba álló horgászboltokon keresztül összegyűjti 2014. december 10-ig a horgászok által felajánlott jó állapotú már nem használt, feleslegessé vált horgászfelszereléseket. Az adománygyűjtő helyek listája a következő:

 

 

Az összegyűjtött adományokat a Szövetség rászoruló horgászó, vagy horgászat iránt érdeklődő fiatalok körében kívánja szétosztani karácsonyra egy pályázat keretében. A Szövetség minden megajándékozott 14 év alatti fiatalnak a karácsonyi csomagjában egy 2015. évi vasi gyermek horgászjegyet is elhelyez, hogy a felszerelést már a következő horgászszezonban sportszerűen tudja használni. A program keretében a gyermekek, a horgászadományokat egy egyszerűsített pályázati adatlap kitöltésével és határidőre (2014.december 05.) történő beküldésével tudják igényelni. Az adomány igénylés feltételei, valamint a pályázati adatlap elérhető itt, valamint a Szövetség tagegyesületeinél:

 

Pályázati adatlap letölthető itt >>>

 

 
Elektromos Kupa 2014. képek, eredmények PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. november 08. szombat, 20:23

Az Elektromosok Sporthorgász  Egyesület 2014. augusztus 31-én tartotta hagyományos egyesületi versenyét, melynek eredményei letölthetőek itt >>>

Elektromos Kupa képei megtekinthetőek itt >>>

 
Elektromos Kupa 2014. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. augusztus 10. vasárnap, 08:45

ELEKTROMOS KUPA 2014

Szeretettel meghívunk minden kedves horgásztársat az Elektromosok Sporthorgász Egyesület hagyományos egyesületi versenyére, melyet

Lukácsháza, Abért II. tavon tartunk , 1 X 4 órában

Ideje : 2014. Augusztus 31. (vasárnap)

Nevezés : a helyszínen, az Abért II. tó bejáratánál lévő füves terület.

Nevezési díj nincs!

Verseny lebonyolítása:

06,00 - 06,20 Nevezés

06,20 - 06,45 Megnyitó - Sorsolás,

06,45 - 08,00 Felkészülés

08,00 - 12,00 Verseny

12,00 – 13.00 Mérlegelés

13,00 – 14,00 Eredményhirdetés

Kategóriák:

Ifi: (0-18 éves korig); felnőtt hobbi (18-100 éves korig);

felnőtt versenyhorgász: (18-100 éves korig)

Versenyszabályzat:

A versenyen bármely egyesület tagja elindulhat, de más egyesületből érkező horgászok közül csak az első helyezettet jutalmazzuk!

A versenyen használható maximális bothossz : 13,5 m.

Az ifi és a hobbi horgász kategóriában úszós, illetve fenekes módszer egyaránt alkalmazható. Gyermek horgászengedéllyel kizárólag úszós módszer szabad horgászni.

A versenybe a balin, a süllő és a csuka nem számít bele!

A versenyhorgász kategóriában kizárólag úszós módszerrel szabad horgászni.

Szúnyoglárva használata tilos minden kategóriában!

A versenyző köteles a horgászhelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani.

Etetőanyag maximum 20 liter (Kb. 4 kg szárazon) és csali maximum 2,5 liter használható.

A versenyen egyidejűleg 1 bot és legfeljebb 1 db egyágú horgot lehet alkalmazni a szereléken.

Minden versenyzőnek rendelkezni kell a versenynapján MOHOSZ tagsági bélyeggel és a verseny napján érvényes területi jeggyel. Versenyző kategóriában kizárólag érvényes MOHOSZ versenyző igazolvánnyal lehet indulni.

További versenyszabályok tekintetében az Országos Versenyszabályzat az irányadó és a Szervező Bizottság állásfoglalása az irányadó.

Díjazás: Kategóriánként az 1- 3 helyezett és egyéb különdíjak.

Érdeklődni: Tel.: +36 30 385 4923 - Porteleki Gábor

Egyesületi ügyfélszolgálati iroda címe:

9700 Szombathely, Király utca 13. szám (belső udvar)

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Web: www.elektromosok.hu

Jó versenyzést és kellemes kikapcsolódást kívánunk !

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 10. vasárnap, 08:47
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 4 / 17