Szavazások

Melyik a kedvenc hala Önnek?
 
Hírek
Vasi vizeken horgász aktualitások PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. április 14. vasárnap, 10:45

Erzsébet ajándék utavánnyal is vásárolható Szövetségi területi jegy

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Vas Megyei Horgász Szövetség területi jegyeit 2013. április 15-től már Erzsébet Ajándék utalvánnyal is kifizethetik a Szövetségi Irodán. Egyéb Erzsébet utalvány típusokat /Étkezési, gyermekvédelmi...stb./nem áll módunkban elfogadni. A SZÉP kártyás fizetéshez hasonlóan a  kiválasztott területi  jegy megvásárlása előtt minden kötelezettséget teljesíteni kell az Ön által választott horgászegyesületben /állami jegy, tagdíj, MOHOSZ tagsági bélyeg, fogási napló, valamint a felnőtt éves "1” területi jegyvásárlásnál a kötelező közösségi munka/.

Erzsébet utalvánnyal történő fizetés előtt célszerű munkatársunkkal egyzetetni a gyors és rugalmas ügyintézés biztosítása érdekében. /Tel.: 06/70-33-99-709 - Polgárné Németh Judit/


Vasi Vizeken - Kéthatár-tó Kupa 2013.

Szeretettel várjuk a versenyzői igazolvánnyal nem rendelkező horgásztársakat a 2013. május 1-én megtartásra kerülő hagyományos Vasi Vizeken - Kéthatár-tó Kupára. A verseny részletes kiírása az alábbiakban olvasható:

Verseny helyszíne:   Kerkafalva, Kéthatár-tó

Verseny ideje: 2013. május 1. (szerda)

Nevezési határidő: 2013. április 26. (Egyénileg a Szövetségnél Tel.: 06/94-506-835,a helyszínen korlátozott számban)

Kategóriák:   Hobbi egyéni

Nevezési díj:    0 Ft  / Minden versenyzőnek rendelkezni kell a versenynapján MOHOSZ tagsági bélyeggel és a Kerkafalvi Kéthatár-tóra érvényes területi jeggyel./

Verseny menete:                       

A verseny egy 4 órás fordulóban kerül lebonyolításra hobbi kategóriában.

8.00    Regisztráció     

8.30    Technikai értekezlet, megnyitó, sorsolás

9.30 - 10.30      Helyek elfoglalása, felkészülési idő

10.20 -10.30     Etetés

10.30-14.30      Halfogás                                      

14.30-15.30      Mérlegelés

15.30-16.15      Kiértékelés                                                

16.30    Eredményhirdetés       

Szabályok:

Etetőanyag maximum 20 liter és csali maximum 2,5 liter használható. (max.: 1 liter etető szúnyoglárva, ezen felül 1/8-ös /0,125 l/ csalis edénybe  tűzőszúnyog)

A versenyen egyidejűleg 1 bot használható és legfeljebb 1 db egyágú horgot lehet alkalmazni a szereléken.

A  versenyen felnőtt és ifjúsági területi jeggyel rendelkező horgászok úszós és fenekes módszerrel egyaránt horgászhatnak. A gyermek területi engedéllyel rendelkező versenyzők kizárólag úszós módszerrel horgászhatnak.

A versenyző köteles a horgászhelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani.

A nevezéseket a Szövetség fenti elérhetőségein kell leadni.

A nevezett egyén, amely a versenykiírásban meghatározott regisztrációs határidőre nem érkezik meg köteles a 06703399707-es telefonszámon értesíteni szervező bizottságot a távol maradás okáról.

Egyéb nem szabályozott kérdésekben a MOHOSZ Országos Versenyszabályzata és a Szervező Bizottság állásfoglalása az irányadó.

Sikeres versenyzést kíván a rendezőség!


Tavaszi haltelepítések után indulnak a horgászprogramok

Hobbi és versenyző kategóriában várják a felnőtt horgászokat a versenyekre

A versenyhorgász szezon közeledtét jelzi, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség /MOHOSZ/ és a Vas Megyei Horgász Szövetség Versenysport Bizottsága is elfogadta a 2013. évi versenynaptárát. A pecásokat az idei évben is több megyei horgászversenyre várja a Szövetség, melyeken az indulás továbbra is  díjmentes. Azon horgászok, akik nem regisztrált versenyzők hobbi kategóriában tudnak indulni. A kategóriának kifejezett célja az, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között. A profi horgászok országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra kevesebb előírás vonatkozik. A felnőttek mellett a gyermek és ifjúsági horgászoknak is lesznek vetélkedők, versenyek, melyekről  országos megmérettetésekre lehet továbbjutni. Nem várt rossz tavaszi  időjárási körülmények miatt az április elejére tervezett Vasi Vizeken  Általános iskolai vetélkedő helyszíni fordulójára május közepén kerül sor.  A MOHOSZ által április elejére kiírt VIII. Műlegyező Országos Bajnokság vasi fordulóját is el kell halasztani a folyamatos áradások miatt.  Minden sporthorgász, aki nevez a Szövetség által kiírt megyei versenyekre, az automatikusan részt vesz a negyedik éve meghirdetett "Vas vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatban. A kupa sorozat hobbi kategóriában 3 fordulóból áll, melyből minimum 2 fordulón részt kell venni, míg versenyzői kategóriában 5 fordulóból legalább 3 fordulón kell bizonyítani. A versenysorozat első állomása lesz hobbi horgászoknak 2013. május 01-én a kerkafalvi tavon megrendezésre kerülő Kéthatár-tó Vasi Vizeken Kupa ( 1 forduló, hobbi kategória, 4 óra, nyílt egyéni). A következő verseny a Karát - Vasi Vizeken Kupa ( 1 forduló, 4 óra, versenyző és hobbi kategória, nyílt egyéni) lesz 2013. május 12-én  a Gersekaráti Sárvíz tavon. Május utolsó hétvégéjén Gersekaráton a Megyei Csapatbajnokság lesz két fordulóban, melyen az idei évben egyéni bajnokot is hirdet a Szövetség a versenysorozattól függetlenül. Június elején ifjúsági bajnoksággal folytatódik a sporthorgász idény, majd ezt követően a Lukácsházi Abért II. tavon lesz megtartva a II. Vasi vizeken - Abért Kupa ( 1 forduló,  4 óra, versenyző és hobbi kategória, nyílt egyéni).

További versenyek és az előzőekben felsorolt megmérettetések részletes versenykiírásai itt letölthető >>>


Püspökmolnári-tó tavaszi karbantartása

Elmúlt hétvégén a rossz időjárási körülmények ellenére sikeresen befejeződött Plessinger Attila halászati őr vezetésével szervezett társadalmi munka. A tó környéki munkálatok már előtte héten elkezdődtek, ezáltal fokozatosan szépült és tisztúlt meg a Püspökmolnári tó. A horgászvíz környéki karbantartási munkálatokban összesen 24 fő önkéntes vett részt, akiknek ezúton is köszönjük segítségüket.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

 


Sárvári Sügerek vezetik az eredménylistát

A Szövetség az idei évben is kiírta a megyei általános iskolásoknak szóló ifjúsági horgászvetélkedőjét. A versenyre benevezett 14 csapat eddig két elméleti levelező fordulón vett részt február és március hónapban. A fiataloknak a mostani levelező forduló során az egyik feladatuk volt, hogy iskolájuk, vagy lakóhelyük környékén található vízterület partjának közös szemétmentesítésére akciót szervezzenek és arról írásos fényképekkel illusztrált beszámolót készítsenek. A gyakorlati feladatok mellett természetesen különböző halakkal, horgászvizekkel, és természettel kapcsolatos teszteket is megoldottak az ifjú pecások. A helyszíni vetélkedőre eredetileg 2013. április 05-én kerülne sor, de a rossz időjárás és vaskeresztesi horgásztó partjának felázása miatt a szervezők 2013. május 16. délután tartják tervek szerint a legjobb 10 csapat részvételével megrendezésre kerülő helyszíni vetélkedőt. A második levelező forduló után a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola "Sárvári Sügerek” csapata vezeti az eredménylistát.

 

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Az iskolások vetélkedőjét a www.damil.hu webáruház támogatja!


Amur telepítés az Abért tavakb

Szövetségünk a mai napon a lukácsházi Abért tavakba 1.500 kg amurt helyezett ki a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség engedélyével. Az amur kihelyezés célja a tavakon a - tavalyi évben kialakult - hínár túlburjánzás megismétlődésének megakadályozása, mérséklése. Az amur táplálkozása 13 °C -os vízhőmérsékleten már gyengén megindul. Az igazi étvágyát 20-22 °C vízhőmérsékletnél éri el, amikor az amur testsúlya 100-120%-át kitevő vízinövényt is elfogyaszt naponta.  A mostani telepítés során kb. 1.800-2.000 db  0,5-1,2 kg közötti egyedsúlyú két nyaras amur talált új otthonra az Abért tavakban. Az idei Vas Megyei Horgászrend értelmében az Abért II. tavon 2013. június 01-től lehet horgászni minden kifogott hal kíméletes visszaengedése mellett.

   

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Abért I. tóba 500 kg, az Abért II. tóba 1000 kg amur került...

A Szombathelyi Televízió haltelepítésről készült összeállítása megtekinthető itt >>>


Megérkeztek a halak

A tegnapi napon a tervek szerint megtörtént a tavaszi pontytelepítés. Ha még nem váltotta ki idei területi jegyét Szövetségi horgászvizekre, akkor ezt szombat reggeli horgászati tilalom feloldásáig még gyorsan megteheti a Szövetség tagszervezeteiben. A  jegyértékesítéssel foglalkozó horgász egyesületek elérhetőségei itt olvashatók >>>

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A Szombathelyi Televízió haltelepítésről készült összeállítása megtekinthető itt >>>

Jó fogást kívánunk minden sportársnak a hétvégére!

Módosítás dátuma: 2013. április 14. vasárnap, 11:00
 
Áprilisban is még heti három napot tartunk nyitva PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. április 14. vasárnap, 10:37

Tisztelt Horgásztársak!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy - a tervezettől eltérően - április hónapban is még heti három napon tart ügyfélfogadást egyesületünk.

Ügyfélfogadás:
Kedd 9.30-12.30 óráig (2013. jan. 02- április 30.)
Szerda 14.30-18.30 óráig (2013. jan. 02-december 31.)
Szombat 9.00-12.00 óráig ( 2013. jan. 02- május 31.)

Végre itt a tavasz és indul a horgászszezon! Horgásszon Ön is az Elektromosban!

Horgászüdvözlettel:

Egyesület Vezetősége

Módosítás dátuma: 2013. április 14. vasárnap, 10:43
 
Tavaszi pontytelepítés lesz a horgásztavakon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. március 12. kedd, 21:01

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2013. március 18-án (hétfőn) pontytelepítést végez a kezelésében lévő Vas és Zala megyei horgásztavakon. A telepítés során 11.600 kg fogható méretű három nyaras ponty kerül az állóvizekbe. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2013. március 18. (hétfő) 10 órától 2013. március 23. (szombat) reggel 6 óráig.  A vízpart takarítási és karbantartási munkálatok miatt a Püspökmolnári kavicsbánya tavon a tilalom 2013. március 23. (szombat) 14.00 óráig tart. A folyóvizeken állandóan jelentkező áradások miatt a vadvizek pontytelepítésére később kerül sor. Az idei év elején a Szövetség már 6.672 kg vegyes fehér halat telepített a kezelésében lévő horgásztavakba, ezért a mostani pontytelepítéssel együtt összesen 182 mázsa frissen telepített állomány várja a horgászokat a Szövetségi vizeken. A haltelepítések elvégzése után a Szövetség a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A pontytelepítés az alábbi elosztás szerint történik:

Vízterület megnevezése

Mennyiség /kg/

Vasvári tavak

600

Püspökmolnári tó

400

Merseváti tó

400

Nagypiriti tó

250

Rábasömjéni tó

400

Csánigi tó

550

Gersekaráti Sárvíz-tó

1500

Máriaújfalui-tó

1200

Himfai tó

400

Magyarszecsődi tó

800

Ujperinti I. tó

600

Gencsapáti-Perenyei tó

400

Csepregi téglagyári tó

400

Szombathelyi csó.tó

1500

Szombathelyi horg.tó

700

Vadása tó

400

Kerkaszentkirályi Kerka holtág

400

Kerkafalva Kéthatár-tó

700

Összesen

11600

 
Horgászsuli indul az ifjú pecásoknak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. február 20. szerda, 07:38

Fiatal horgászok figyelem!

Tavasszal gyermek és ifjúsági horgász - előadássorozatot szervez az Elektromosok Sporthorgász Egyesület. Az előadásokon való részvétel díjmentes.

Az előadások időpontjai és helyszínei:

2013. március 2. (9.30 órától 11.30 óráig )

Elektromosok SHE székhelye - 9700 Szombathely, Király u. 13.

2013. március 16.(9.30 órától 11.30 óráig )

Elektromosok SHE székhelye - 9700 Szombathely, Király u. 13.

2013. március 23. (9.30 órától 11.30 óráig )

Elektromosok SHE székhelye - 9700 Szombathely, Király u. 13.

 

Gyakorlati horgászati bemutató ideje és helyszíne az előadásokon résztvevőkkel közösen kerül kialakításra.

Jelentkezni személyesen a helyszínen lehet.

Mindenki, aki az előadássorozatot lezáró vetélkedőn és horgászversenyen részt vesz, jutalomba részesül.

Az előadások tervezett témája:
- horgászati módszerek megismerése
- szerelékkészítés fortélyainak elsajátítása
- betekintés a sporthorgászatba
- horgászati rend megismerése, szabályok
- oktatófilm vetítés

További információ: - Tel.: 06/20-9188-321 (Kovács Péter) - E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Elektromosok Sporthorgász Egyesületben!

Módosítás dátuma: 2013. február 20. szerda, 07:39
 
2013.évi jegyváltási tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. december 17. hétfő, 21:01

Tisztelt Horgásztárs!

 

Hagyományainkhoz híven ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt, mint az Egyesületünk tagját az aktuális információkról. Örömmel tapasztaltuk, hogy az idei évben is több új taggal gyarapodtunk és az egyesület taglétszáma elérte a 410 főt.

 

A jövőben is az engedélyváltási és egyéb egyesületi ügyekben örömmel állunk rendelkezésükre a belvárosi irodánkban /9700 Szombathely Király u. 13. (belső udvar)/.  Az egyesület könnyedén megközelíthető a Király utca felől és a Mártírok tere felöli autóbejáraton. A legforgalmasabb időszakban is - parkolási díj ellenében - gond nélkül lehet közvetlenül az iroda épülete mellett parkolni.  A jövő évi ügyfélfogadásunkat az autóval érkező horgásztársaink számára úgy alakítottuk ki, hogy a díjmentes parkolási időszakban is nyitva tartunk.

 

A nehezedő körülmények ellenére az előző évekhez hasonlóan Egyesületünk az idei évben is megvalósította a legfontosabb célkitűzéseit. Tavasszal a fiatalok számára horgászsulit indítottunk, nyáron két nagyszabású horgászversenyt szerveztünk, aktívan részt vettünk a megyei és országos horgászversenyeken. A versenyzőinket és csapatainkat, valamint ifjúsági sporthorgászaink idei táborozását anyagi lehetőségeinkhez mérten támogattuk.

 

Fontosnak tartjuk, hogy az idei évben is számos horgászsport sikert tudhatnak magukénak az egyesületünk versenyzői, melyhez ezúton is gratulálunk minden sporthorgásznak. A teljesség igénye nélkül néhány kiemelkedő eredmény az idei évből:

 

A Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat idei évi bajnoka lett Paár Tibor, második helyen végzett Varga Bálint, a dobogó harmadik fokán végzett Szábár Valentin tagtársunk. Török Zoltán sporttársunk lett ismét 2012.évi megyei utánpótlás bajnok.  A megyei csapatbajnokságon a második és negyedik helyet szereztük meg.

 

A 2013. évi horgászengedélyek kiváltásával kapcsolatos hasznos tudnivalók:

 

Engedélyváltás közvetlen helyszíne az Egyesület irodája:

Ügyfélfogadás:        
Kedd               9.30-12.30 óráig  (2013. jan. 02-március 31.)
Szerda            14.30-18.30 óráig (2013. jan. 02.-december 31.)
Szombat         9.00-12.00 óráig  ( 2013. jan. 02.- május 31.)

 

Figyelem! Idei évben is már megváltható az alábbi időpontokban a jövő évi horgászjegy:
2012. december 22 – én (szombat)   9.00-11.30 óra között
2012. december 29 – én (szombat)   9.00-11.30 óra között

 

Amennyiben a fenti ügyfélfogadási időpontok egyike sem megfelelő az Ön számára, abban az esetben a horgászengedélyét az alábbi átvevő helyeken leadhatja érvényesítésre és legkésőbb a leadástól számított 5. munkanapon belül, már át is veheti a megújított igazolványát:

 

- Mini-Zoo Horgászbolt        9700 Szombathely, Szily János u. 17.  Tel.: 06/94-345-264 

H-P: 9.00-17.30 óráig Sz: 9-12 óráig

 

- Trabucco Fishing Center    9700 Szombathely, Dózsa György u. 11. Tel.: 06/94-345-939

(Kizárólag: Szabó Dániel egyesületi képviselő foglalkozik az üzletben a horgászjegyek ügyintézésével) K-P: 8.30-17.30 óráig Sz: 6-12 óráig

 

Az Önök gyorsabb kiszolgálása érdekében, mint az előzőekben ismertettük 2013. január 02. és 2013. március 31. között hetente három munkanapon nyitva tart egyesületünk.  Az idén is lehetőséget biztosítunk arra, hogy engedélyüket érvényesítésre leadják az irodán, majd soron kívül egy előzetesen megbeszélt időpontban átvegyék azt. /Az engedély leadáshoz mellékeljük az igényléshez szükséges nyomtatványt/


Az állami, önkormányzati támogatások megszűnésével sajnos jövőre elkerülhetetlenné vált néhány esetben a – felnőtt tagdíjon kívül - az  Egyesület  8 éve változatlan díjainak kismértékű emelése. Tagdíjaink az alábbiak szerint alakulnak:
                                        

·         Felnőtt tagdíj:             3000 Ft

·         Ifjúsági, nyugdíjas, vezetőségi tagdíj:   2000 Ft

·         70 év feletti tagdíj:       1000 Ft

·         Gyermek tagdíj            500 Ft


2013.évi jegyárak letölthetőek itt >>>

Fontos változások 2013.évtől!

-          A Halászati Hatóság az állami horgászjegy árát a  jelenlegi 1000 Ft-ról 2000 Ft-re emelte és jelentősen szigorította annak kiadását hazánkba. Az egyesületnek minden tagot egy államilag előírt on-line  „Szák” programba kell rögzíteni jövő évtől, mely  jelentős adminisztrációs terhet és kiadást  jelent minden  horgász szervezetnek. A jegy kiállítás több időt is vesz igénybe, ezért kérjük minden horgász türelmét!

-          A Vas Megyei Horgász Szövetség az éves vasi  területi engedély árát nem emeli és az idén sikeresnek bizonyult terület akcióját ismét megtartva 2013. január 20-ig a felnőtt vasi éves területi engedélyt 1500 Ft, az ifjúságit 1000 Ft, a gyermeket 500 Ft kedvezménnyel értékesíti.

-          Az éves vasi területi engedély egy alkalomra szóló horgászati lehetőséget is  tartalmaz a Szövetség két kedvelt zalai  állóvízére  ( Kerkafalvi-tó, Kerkaszentkirályi holtág)

-          Az állami engedély mellé jövőre a Szövetség ismét ajándék napi jegyet (2 db nemes hal és 3 kg egyéb hal elvitelére jogosít) a  vasi vizekre. Ne feledje az egyesületünknél kiváltott állami engedély:

o     kedvezményes vasi területi engedélyek vásárlását biztosítja egész évben

például:

·         1 db vasi napi jegy vásárlásnál           1200 Ft  megtakarítás

·         1 db heti jegy vásárlásánál                 5100 Ft megtakarítás

o   MOHOSZ vizeken további kedvezményes területi  jegyek váltásra jogosít (Pl.: Velencei-tó…stb.)

o   Részt vehet a  Szövetség által szervezett versenysorozaton, és  a Vasi vizeken – Perfect promóciós játékokon, ahol  értékes horgászfelszereléseket nyerhet. További információ: www.nyeremenyjatek.vasihorgasz.hu

-      A könnyebb fizetés érdekében a felnőtt vasi területi jegy két részletben is megvásárolható lesz.  (I. részlet jegy május 31-ig érvényes /14.000 Ft/; II. részlet jeggyel hosszabbítható december 31-ig  /14.000 Ft/)

-          A területi horgászjegyét a SZÉP kártya rekreáció alszámlájára is megvásárolhatja a Szövetségnél, melynek ügyintézésében örömmel segítünk.

Ajánlja fel adójának 1%-át!

Egyesületünk a 2012.évben a személyi jövedelemadó 1%-ból kapott támogatást sport és ifjúság nevelési célokra fordította. Ezúton is köszönjük a felajánlóknak a támogatást. Kérjük Önt, hogy a 2013. évben is gondoljon Egyesületünkre és ajánlja fel adójának 1%-át részünkre. / Mellékletben található a szabályosan kitöltött ADÓ 1% felajánló nyomtatvány. A felajánlás szabályos megtételében örömmel segítünk az engedély kiváltásakor is./

Adószám: 19244710-1-18

 

A fogási napló leadási statisztikáját szeretnénk javítani, kérjük Önt, hogy a 2012. évi fogási naplóját legkésőbb 2013. január 10-ig jutassa el személyesen, vagy postai úton az Egyesületnek.

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket  és  sikerekben, valamint  horgászélményekben gazdag boldog új évet kívánunk Önnek és családjának!

 

Szombathely, 2012. december 16.

ELEKTROMOSOK SHE.Módosítás dátuma: 2012. december 17. hétfő, 21:08
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 6 / 17