Szavazások

Melyik a kedvenc hala Önnek?
 
Hírek
Egyesületünk versenyzői lettek a legjobb vasi pecások 2012.évben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. december 17. hétfő, 20:57

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége harmadszor rendezte meg megyei versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. Örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozaton is szép számmal vettek részt a versenyzők. A több fordulós megmérettetés állomásai közül a legtöbb halat a Vasi vizeken - Karát Kupán fogták a horgászok. Ezen a versenyen hobbi kategóriában Pajtli László a Spartacus Horgász Egyesület tagja 13.260 gramm fogással remekelt, míg a versenyzők között Szábár Valentin 12.940 gramm hallal tudott nyerni az Elektromosok SHE színeiben. Az idei versenysorozat érdekessége volt, hogy a versenyző kategóriában az 5 forduló teljesítését követően pont azonosság állt elő az első helyen Paár Tibor és Varga Bálint között. A kialakult egyenlőség miatt a legtöbb fogott összsúly alapján kerültek kihirdetésre az eredmények.


 
 

A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2012. elnevezésű versenysorozat zárásaként a pénteken megtartott Intéző Bizottsági ülésén az 1-3 helyezett versenyzőnek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége gratulációja mellett Csiszár István elnök és Laki László alelnök kategóriánként emléktárgyakat adott át a sikeres versenyzőknek.

 

 

Az idei versenyen az alábbi rangsor alakult ki a dobogón:

Hobbi kategória

I. hely: Pajtli László

Spartacus HE.

100 pont

18540 gramm

II. hely: Kovács Béla

Kőszegi HE.

90 pont

16940 gramm

III. hely: Pajtli Tibor

Spartacus HE.

85 pont

18400 gramm

Versenyhorgász kategória

I. hely: Paár Tibor

Elektromosok SHE

147,5 pont

33871 gramm

II. hely: Varga Bálint

Elektromosok SHE

147,5 pont

29236 gramm

III. hely: Szábár Valentin

Elektromosok SHE

105 pont

20760 gramm

 

A részletes eredmények megtekinthetőek az alábbi linkeken:

Ezúton is gratulálunk a versenysorozat minden indulójának!

Módosítás dátuma: 2012. december 17. hétfő, 21:01
 
Török Zoltán nyerte a X. Rádió Szombathely - Euro Peca kupát PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. szeptember 04. kedd, 16:42

Ponty fogott horgászokat a jubileumi versenyen a Szombathelyi Csónakázó tavon

 

Elmúlt vasárnap tízedik alkalommal tartotta horgászversenyét a Rádió Szombathely 97,1 és az Elektromosok Sporthorgász Egyesület. Az előző évekhez hasonlóan a most megtartott verseny is több szervezet és vállalkozás, médium támogatásával valósulhatott meg. A versenyre előzetes nevezésekkel együtt 76 fő regisztrálta magát, melyből a reggeli regisztráción 68 fő jelent meg és indult a megmérettetésen. A verseny megnyitóján Keppel László egyesületi elnök köszöntötte a horgászokat és rövid technikai értekezlet után kezdetét vette a sorsolás.

  

Megnyitó

Az egy négy órás fordulóban megrendezett versenyen külön szektorokban foglaltak helyet a felnőtt hobbi horgászok, versenyhorgászok, valamint az ifjúsági kategória indulói. Az idei évtől a versenybe minden halfaj beszámított és a legtöbb darab törpeharcsát fogó horgászt különdíjjal jutalmazták. A versenyen kizárólag azok a sporthorgászok szerepelhettek sikerrel, akik kitartóan próbálkoztak a halak becserkészésével. A versenyhorgászok között Török Zoltán /Elektromosok SHE./ és Kajtár Máté /Büki HE/ utánpótlás versenyzők sorra fogták a balinokat, kisebb keszegféléket, melyből végül Török Zoltánnak sikerült a többet fogni. Zoltán 4980 grammal nyerte szektorát és a kategóriáját. A hobbi horgászok között Dénes Szilveszter /Vas megyei Savaria SHE./a küszöző módszert választott és az apró halakból összesen 2190 gr-ot sikerült fogni, mely eredménnyel kategória győztes lett.

 

  

A versenyről készült további képek megtekinthetőek itt >>>

A hobbi horgászok között induló Molnár Miklós /Pannónia HE/ sporttársnak a verseny második felében horgászbotját egy óvatlan pillanatba berántotta egy kb. 2,5 kg-os ponty, ilyen még a verseny történetében nem fordult elő.

 

 

Érkezik az eltünt horgászbot és a szép ponty

A szomszédban horgászó Bors Sándor /Spartacus HE/ azonnal próbált segíteni,  de nem sikerült többszöri próbálkozásra sem kifogni az eltűnt horgászfelszerelést. A ponty végül addig vitte magával a víz alatt  Molnár Miklós felszerelését, míg végül a  megfogta Bors Sándor szerelékét. Néhány perces fárasztás után a ponty és a felszerelés is meg lett. A nagy pontyot sportszerűségből azonnal visszaengedte a két horgász, mely nem számított be a verseny eredményébe. A fiatalok között Kósa Bálint /Spartacus HE/ 2490 gramm fogással végzett az élen, neki sikerült egy szép pontyot is kifogni a kupán. A legtöbb törpeharcsát fogó pecás a Kerkaszentkirályról érkező Rózsa Sándor lett 25 db törpeharcsával.

      

Az eredmények összesítése alatt Dr. Dienes Ferenc casting világbajnok tartott célbadobó bemutatót az érdeklődőknek. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésén részt vett Dr. Puskás Tivadar polgármester, aki köszöntötte a megjelenteket, és a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnökével Kőszegfalviné Pajor Klárával, valamint Keppel László egyesületi elnökkel díjakat adtak át a verseny győzteseinek. Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke, egyben a verseny egyik alapító szervezője az eredményhirdetésen megköszönte a szponzorok támogatását és minden indulónak a sportszerű versenyzést, majd hivatalosan bezárta a versenyt.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

A versenyen az alábbi rangsor alakult ki:

Versenyhorgász kategória:

1.hely Török Zoltán /Elektromosok SHE/ - 4930 gr - 1 hsz.

2.hely: Unger György / Körmendi Munkás HE./ -  3510 gr - 1 hsz.

3.hely: Kajtár Máté /Büki HE/ - 4010 gr - 2 hsz.

 

Hobbi horgász kategória:

1.hely: Dénes Szilveszter /Vas m. Savaria SHE/- 2190 gr - 1 hsz.

2.hely: Barki Jenő / Pannónia HE./ - 1600 gr - 1 hsz.

3.hely: Molnár Miklós  /Pannónia HE/ - 730 gr - 1 hsz.

 

Ifjúsági horgász kategória:

1.hely: Kósa Bálint /Spartacus HE/- 2490 gr - 1 hsz.

2.hely: Kovács Koppány Zoltán / Vas m. Savarai SHE/ - 1760 gr - 2 hsz.

3.hely: Petényi Róbert  /Vas m. Savarai SHE/ - 1720 gr - 3 hsz.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 05. szerda, 08:35
 
Rádió Szombathely 97,1 - Euro Peca Kupa 2012. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. augusztus 16. csütörtök, 14:55

 
Vasi vizeken hírek 2012/18. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. augusztus 14. kedd, 18:11

42 tonna fogható méretű és 670 ezer darab előnevelt hal került a Szövetségi vizekbe

A Vas Megyei Horgász Szövetség a hétfői napon elvégezte a harmadik - ponty és amur - telepítését. A nagy meleg ellenére a halak jó egészségi állapotban érkeztek meg új "otthonukba". A most teljesített telepítéssel együtt a Szövetség eddig 42.357 kg fogható méretű halat és 670 ezer darab előnevelt halat helyezett ki az érvényes Halgazdálkodási Tervvel összhangba a kezelésében lévő horgászvizekbe.

Hétfői halászaton készült fényképek megtekinthetőek itt >>


Elektromos Kupa volt a hétvégén

Az Elektromosok Sporthorgász Egyesület elmúlt vasárnap rendezte meg hagyományos ifjúsági versenyét. A megmérettetésre 28 fő versenyző nevezett be a rekkenő kánikulában. A Szombathelyi Csónakázó-tavon megrendezett kupára elsősorban a versenyző kategóriában induló pecások remekeltek. A nagyon óvatosan táplálkozó keszegekből Varga Bálintnak sikerült a legtöbbet fogni, ő 4700 grammal nyerte szektorát. A hobbi horgászoknál 1160 gramm fogással Vincze Zoltán végzett az élen. Az ifjúsági horgászok között Kovács Richárd 540 gramm eredménnyel lett az első.

További képek megtekinthetőek itt >>>


Táboroztak az ifjú pecások

Az előző évek hagyományainak megfelelően a Gersekaráti Sárvíz-tó partján lévő Karát Szabadidőparkban táboroztak a fiatal vasi pecások július hónapban. A két turnusban megrendezett kedvezményes táborban összesen 28 fiatal vett részt a Vas Megyei Horgász szövetség szervezésében. A táborokban horgászat mellett horgász szerelék összeállítást, célbadobást gyakorolhatták a fiatalok. A horgászatok során ponty és kárász akadt a fiatalok horgaira. Minden turnusban ellátogattak a fiatalok vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ előtt található horgásztóra, ahol szinte minden ifjú pecásnak sikerült kisebb-nagyobb pontyot fogni. A strandolás és pihenés mellett tábori vetélkedőre is sor került, ahol a fiatalok egyéniben és csapatokban is összemérhették tudásukat. Az első turnusban Karácsony Gábor /Gersekaráti HE/ volt a legügyesebb, ő hét helyezési számmal 5180 gramm fogással végzett az első helyen. A második táborban 4960 gramm súllyal és négy helyezési számmal Tordai Gábor /Elektromosok SHE/ lett az első. A második táborban Monos Tibor a Magyar Horgász magazin szakírója tartott bemutatót a műlegyező módszerről. A fiatalok kellemes környezetben és horgász élményekkel teli napokat töltöttek el az idei évben is a gersekaráti Sárvíz-tónál. A tábori horgászvetélkedő eredménye az alábbiak szerint alakult:

I. turnus:

1. hely:Karácsony Gábor - Gersekaráti HE - 7 hsz. - 5180 gr.

2. hely:Pintér Attila - Elektromosok SHE - 11 hsz. - 1380 gr.

3. hely: Gyűrűsi Róbert - Répcelaki HE - 14 hsz. - 7360 gr.

Első turnus képei megtekinthetőek itt >>>

II. turnus:

1. hely:Tordai Gábor- Elektromosok SHE - 4 hsz. - 4960 gr.

2. hely:Varga Soma- Körmendi Munkás SHE - 5 hsz. - 2970 gr.

3. hely: Petényi Róbert -Vas m. Savaria SHE- 6 hsz. - 460 gr.

 

Második turnus képei megtekinthetőek itt >>>

Horváth Ferenc körmendi horgászboltosnak ezúton is köszönetünket fejezzük

ki a tábori horgászvetélkedők támogatásáért.


Harcsafogás Gersekaráton

Mozsár Gábor horgásztársunk az elmúlt héten bojlizás közben fogta a képen látható közel 15 kg-os harcsát a Gersekaráti Sárvíz tavon.

 

Gratulálunk a szép fogáshoz!


Képek a Kerkaszentkirályi Nemzetközi Horgászversenyről

Elmúlt hétvégén a Kerkaszentkirályi Kerka Horgászegyesület közreműködésével nemzetközi barátságos horgászverseny volt, melyen készült képek megtekinthetőek itt >>>

 

A csapatversenyen az olasz sporthorgászok végeztek az élen...

 
Horgászjegy akció 2012.08.01-től PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. július 24. kedd, 22:17

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 14. kedd, 18:16
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 7 / 17