Szavazások

Melyik a kedvenc hala Önnek?
 
Hírek
Sikeresen szerepeltek egyesületünk versenyzői a hosszú hétvégén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. május 13. vasárnap, 21:20

Szombathelyi pecások remekeltek Kerkafalván

A Kéthatár-tó Kupát immár harmadszor május elsején rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és Kerkafalvi Kéthatár-tó Horgász Egyesület. A verseny reggelén a megjelenteket köszöntötte Kálmán Elek a helyi horgászegyesület elnöke, aki beszédében elmondta, hogy a versenyt követően mindenkit szeretettel várnak ebédre. A keddi viadalon 33 fő vett részt, a fogási átlag 2-3 kilogramm között mozgott. A hobbi horgászok inkább nagyobb testű halakra koncentráltak, míg a versenyzők inkább a kisebb halakat részesítették előnybe. A profi kategóriában indulók szákjában keszeg, törpeharcsa és kárász volt a jellemző, míg a hobbi horgászok között többen fogtak pontyot. 

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

A versenyző kategóriát a szombathelyi Elektromosok tagja, Mészáros Roland nyerte 6,56 kg-mal, a hobbihorgászok mezőnyében a szintén vasi megyeszékhelyi Spartacus HE színeiben versenyző Pajtli László lett a legjobb 4,72 kg-mal. Az előző évek hagyományainak megfelelően az ifi horgászokat különdíjazták a szervezők. A legjobb ifjú horgász Pintér Mónika a szombathelyi Elektromosok SHE tagja lett 2,28 kilogrammal fogott hallal.

 

Versenyző kategória

1. hely   Mészáros Roland    Elektromosok SHE.           6560 gr

2. hely   Daniel Gerencser   Szlovénia                         6240 gr

3. hely   Paár Tibor             Elektromosok SHE.           6200 gr

     

Hobbi kategória

1. hely   Pajtli László          Spartacus HE.                                 4720 gr

2. hely   Nagy Zsolt           Körmendi Munkás HE.                      4540 gr

3. hely   Giczi Lajos           Spartacus HE.                                 3280 gr

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

 

13 kg halat kellett fogni mindkét kategóriában a győzelemhez

A hobbi horgászoknak és a versenyhorgászoknak kiírt Vasi Vizeken Karát Kupa április 30-án vasárnap került megrendezésre. Az idei évben 36 fő nevezett a megyei versenyre.  A horgászok reggel hét órakor találkoztak a Gersekaráti versenypályán, ahol Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Sz9övetség ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket és sikeres versenyévadot kívánt minden sporttársnak. A rajthelyek sorsolását követően a hobbi és versenyhorgász kategóriában indulók külön-külön kerültek elhelyezésre a versenypályán.  A hobbi horgászok három szektorban mérték össze tudásukat.  Örömteli volt látni, hogy az indulók között több fiatal sporthorgász is nevezett. A Karát Kupára szinte a megye minden pontjáról érkeztek versenyzők. A versenyhorgászok elsősorban match bottal próbálták megfejteni a tó titkát, míg a hobbi horgászok feeder botos módszert részesítették előnybe.  A hosszú hétvégi nagy meleg vasárnap sem kímélte az indulókat, de precíz és türelmes horgászattal 6-8 kg hal megfogása nem okozott problémát az indulóknak négy óra leforgása alatt.
   
 

A versenyen összesen 241,9 kg halat fogtak a pecások, mely  elsősorban kárászból és pontyból tevődött össze. A legjobb hobbi horgász a szombathelyi Spartacus HE tagja Pajtli László volt, aki 13260 grammal nyerte meg kategóriáját. A regisztrált versenyzők között Szábár Valentin az Elektromosok SHE. ifjú sporthorgásza remekelt 12.940 gramm fogott hallal.

        

 További képek megtekinthetőek itt >>>

A verseny eredményhirdetésén  Csiszár István a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke adta át a helyezetteknek az emléktárgyakat. A verseny fiatal női horgászának, Pintér Mónikának a Szövetség elnöke különdíjat  adott át  a versenyen történő eredményes szereplésért. A versenyen az alábbi eredmények alakultak ki:

Versenyző kategória

1. hely   Szábár Valentin      Elektromosok SHE.             12940 gr

2. hely   Magyar László        Elektromosok SHE.             12820 gr

3. hely   Kovács Péter          Elektromosok SHE.            10740 gr

      

Hobbi kategória

1. hely   Pajtli László              Spartacus HE                   13260 gr

2. hely   Kovács Béla             Kőszegi SHE.                   11800 gr

3. hely   Molnár Miklós           Pannónia HE.                     9020 gr

 

Matchbottal horgásztak Gersekaráton

Rendkívül jó hangulat jellemezte a nyári nagy melegben megtartott MOHOSZ Matchbotos horgászversenyt április utolsó szombatján. A sporthorgászok reggel a Gersekaráti Sárvíz-tó partján gyülekeztek, ahol rövid megnyitó és technikai értekezlet után kezdetét vette a barátságos évadnyitó horgászversenyre történő felkészülés. A horgászverseny sajátossága volt, hogy kizárólag gyűrűs horgászbottal szabadott a három óra alatt versenyezni a benevezett sporthorgászoknak. A versenyen Varga Bálint az Elektromosok SHE versenyzője ügyes technikával  a tó 20-25 dkg-os kárászai mellett egy szép pontyot is fogott, mely 7120 grammos fogási eredményével elegendő volt a Matchbotos Kupa megnyeréséhez.

 


További képek megtekinthetőek itt >>>

A  sporthorgászok a kárászok mellett még amurt, és  pontyot tudtak fogni. A verseny eredményhirdetésén a MOHOSZ képviseletében a kupákat  Csécs Sándor alelnök, az érmeket és az oklevelet Barna József a Vas Megyei Horgász Szövetség Intéző Bizottsági tagja adta át a helyezetteknek. A versenyen az alábbi eredmények alakultak ki:

1.hely   Varga Bálint            Elektromosok SHE.           7120 gr

2.hely   Paár Tibor               Elektromosok SHE.           6540 gr

3.hely   Magyar László         Elektromosok SHE.           5340 gr

 


 
 Módosítás dátuma: 2012. május 13. vasárnap, 21:36
 
Változott a MOHOSZ Matchbotos Kupa kiírása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. április 23. hétfő, 20:52

A Magyar Országos Horgász Szövetség jövő szombaton megtartásra kerülő évadnyitó barátságos versenyére még a helyszínen is lehet nevezni korlátozott számban. A versenyre történő nevezéshez kapcsolódóan a legfontosabb változások a következők:

  • Nevezési díj: 9000 Ft, helyett 2500 Ft (Az eddig nevezetteknek visszatéritik a különbözetet)
  • Nevezési határidő: 2012. április 27. 12 óra (Tel.: 06/94-506-835, vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), vagy a helyszínen korlátozott számban. /Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a gersekaráti pályán maximum 50 fő indulhat, a nevezések beérkezési sorrendjében./
  • Kategóriák: Nincs kategória /Versenyzői igazovány nem kötelező/
  • Értékelés: kategóriától függetlenül az abszolút eredmény első 3 helyezettje részesül díjazásban

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elérhetőségein folyamatosan fogadja a nevezéseket a MOHOSZ Matchbotos Kupára és a vasárnapi napon megtartásra kerülő Vasi Vizeken - Karát Kupára. A Karát Kupára két kategóriában /hobbi, versenyző/ lehet indulni. Nevezési díj nincs!

A versenyek részletes kiírása letölthető itt >>>

Nevezzen Ön is és mérje össze tudását a Vas vizek legjobb sporthorgásza címért!

Módosítás dátuma: 2012. április 23. hétfő, 20:54
 
Nyerjen horgászengedélyével, halfogásával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. április 23. hétfő, 20:50

Az előző évekhez hasonlóan az idei évben is elindította a Vas Megyei Horgász Szövetség az alábbi promóciós játékainkat :

- "Vasi vizeken - Perfect nyereményakció”
(2012. április 08. - 2012. szeptember 15. között)

- "Vasi vizeken fogtam nyereményakció”
(2012. április 08. - 2012. december 31. között)


A Vasi vizeken - Perfect nyereményakcióban részt vehet az a horgász, aki az akció időtartama alatt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagszervezeteiben (horgászegyesületeiben) kiváltott 2012.évi magyar állami horgászengedélyével regisztrál a megadott honlapon. A játékban minden magyar állami horgászjeggyel egyetlen érvényes regisztrációt lehet leadni, de a nyerési esélyek tovább növelhetőek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által kezelt horgászvizekre megvásárolt - tagegyesületi tagoknak biztosított "1”-es típusú - éves területi jegyekkel. A nyeremények sorsolásában a végső résztvevők regisztrációs adatai a kiváltott állami jegyek után egyszer fognak szerepelni, és minden megváltott - felnőtt, ifjúsági -éves területi jegy után ismételten még egyszer! A sorsolás folyamán egy személy csak egyszer sorsolható ki nyertesnek!

Példa:

  • Csak állami horgászjegy vásárlása 1 db érvényes regisztrációt jelent a nyereményjátékban.
  • Egy komplett vasi általános felnőtt engedély ("1”területi jegy + állami jegy) vásárlása 2 db érvényes regisztrációt jelent a promóciós játékban.

Nyeremények:


-
Fődíj: 1 db Perfect Adventure Match /3,60 m, 3 részes horgászbot 10-30 g dobósúly, XC30 bottörzs, nagyméretű SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/ + 1 db Perfect Synergy 430 horgászorsó /30-as méret, 4 csapágy, fémdob, grafit pótdob, holtjáték nélküli visszaforgás gátló, soklamellás hátsó fék, kiegyensúlyozott rotor és hajtókar/

- 1 db. Perfect Adventure Heavy Feeder /3,60 m, 3 részes horgászbot 2 spiccel; 50-100 g dobósúly, XC30 bottörzs, távdobó SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/

- 1 db Perfect Adventure Match /3,60 m, 3 részes horgászbot 10-30 g dobósúly, XC30 bottörzs, nagyméretű SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/

- 1 db Perfect Adventure Carp /3,60 m, 2 részes pontyozó horgászbot,3 lbs tesztgörbe, 100 g-ig terjedő dobósúly, XC30 bottörzs, távdobó SIC gyűrűk, neoprén nyél, bélelt orsótartó/

- 2 db. Perfect Adventure Picker /2,70 m, 2 részes horgászbot 2 spiccel; 10-40 g dobósúly, XC30 bottörzs, nagyméretű SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/

- 2 db.Perfect Adventure Spin /2,70 m, 2 részes pergető horgászbot 10-60 g dobósúly, XC30 bottörzs, nagyméretű SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/

- 2 db. Perfect Synergy 440 horgászorsó /40-es méret, 4 csapágy, fémdob, grafit pótdob, holtjáték nélküli visszaforgás gátló, soklamellás hátsó fék, kiegyensúlyozott rotor és hajtókar/

- 1 db Perfect Synergy 430 horgászorsó /30-as méret, 4 csapágy, fémdob, grafit pótdob, holtjáték nélküli visszaforgás gátló, soklamellás hátsó fék, kiegyensúlyozott rotor és hajtókar/

A "Vasi vizeken fogtam nyereményakció”-ra a Szövetség kezelésében lévő horgászvizeken az idei évben kifogott halakkal lehet regisztrálni. A játékról bővebb információ olvasható itt >>>

Promóciós játék partnere:

 

Promóciós játékok regisztrációs felülete

a www.nyeremenyjatek.vasihorgasz.hu oldalról érhető el!

Számítunk az Ön regisztrációjára!

 
Sebes pisztráng telepítés történt a Gyöngyös és Pinka patakon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. április 23. hétfő, 20:47

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az elmúlt héten a Gyöngyös patak lukácsházi szakaszán /Sebes Pisztráng Tanösvény/, valamint a Pinka patak pornóapáti szakaszán - Halgazdálkodási terv szerinti - sebes pisztráng telepítést végzett. A telepítés során a Gyöngyös patakba 200 kg, a Pinka patakba 200 kg sebes pisztráng talált új otthonra.

 

 

 
Fiatalok figyelem! Horgászsuli indul! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. március 06. kedd, 19:31

 

Kedves Fiatal Horgásztárs!


Szeretettel meghívunk Téged a „Horgászsuli” elnevezésű előadás – sorozatra.

 

Az idén három előadást tervezünk a tavasszal, amelynek zárásaként részt vehetsz az egyesületi ifjúsági - és gyermekvetélkedőn.

A vetélkedőn és a horgászversenyen résztvevők jutalomban részesülnek, és a legjobbak továbbjutnak a megyei horgászvetélkedőre.

 Horgászbarátodat, aki még nem az egyesületünknek a tagja, de szívesen részt venne

az előadásokon, bátran hozd magaddal.

 

Az előadásokon való részvétel teljesen ingyenes.

 

Az előadások időpontjai és helyszínei:

2012. március 25. (9.30 órától 11.30 óráig )

Elektromosok SHE székhelye – 9700 Szombathely, Király u. 13.

 

2012. március 31.(9.30 órától 11.30 óráig )

Elektromosok SHE székhelye – 9700 Szombathely, Király u. 13.

 

2012. április 7.  (9.30 órától 11.30 óráig )

Elektromosok SHE székhelye – 9700 Szombathely, Király u. 13.

 

Gyakorlati horgászati bemutató ideje és helyszíne az előadásokon résztvevőkkel közösen kerül kialakításra.

 

Az előadások tervezett témája:
- horgászati alapismeretek
- halfajok, vizek, természet védelme
- horgászmódszerek bemutatása
- horgászati rend megismerése, szabályok
- oktatófilm vetítés

 

Szombathely, 2012. 03. 06.

 

Horgászüdvözlettel:                                    

 

Kovács Péter sk.

                                                          ifjúsági szakbizottság tagja

  Tel.: 06/20-9188-321

 

Módosítás dátuma: 2012. március 09. péntek, 17:20
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 9 / 17